Home » Știință » O nouă teorie privind formarea Lunii. ”Modelele noastre sugerează faptul că străvechiul Pământ a avut mai multe Luni”

O nouă teorie privind formarea Lunii. ”Modelele noastre sugerează faptul că străvechiul Pământ a avut mai multe Luni”

O nouă teorie privind formarea Lunii. ”Modelele noastre sugerează faptul că străvechiul Pământ a avut mai multe Luni”
Publicat: 11.01.2017
Luna ar putea fi formată din mai multe astre selenare. Obiectul spaţial care zboară în jurul Pământului ar putea fi rezultatul mai multor coliziuni cosmice.

Aceste coliziuni ar fi produs mai multor Luni care s-au metamorfozat într-una mai mare, cea pe care o vedem noaptea, relatează Independent.

Până acum, mai mulţi cercetători au considerat că, în urma unui impact cu Pământul, o bucată desprinsă din acesta a devenit Luna. Însă, conform unei noi teorii, cercetătorii israelieni afirmă că au avut loc mai multe coliziuni care au provocat desprinderea unor bucăţi mici din Pământ care îl cele din urmă s-au combinat, formându-se Luna. 

Cercetătorii au realizat aproape 1.000 de simulări computerizate şi au estimat că, în total, au avut loc 20 de coliziuni, această ipoteză ar putea explica de ce compoziţia Lunii pare asemănătoare cu cea a Pământului.

,,Modelele noastre sugerează faptul că străvechiul Pământ a avut mai multe Luni, fiecare fiind formată în urma unor coliziuni ale Pământului,” a declarat coautorul lucrării Hagai Perets, din cadrul Institutului de Tehnologie din Haifa, Israel.

Coliziunile mici precum cele care au format Lunile erau obişnuite la începuturile sistemului nostru solar.  Rufu şi colegii lor au afirmat că mai trebuie realizate studii pentru aflarea modului în care Lunile s-au combinat în una singură. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase